22 Ekim 2013 Salı

Google Chrome tarayıcı yer imleri çubuğu yedeklemek,silmek ve düzenlemek nasıl?

Google Hesapları sadece bir şifre ile yönetilebiliyor. Yani gmail sifren ile bütün google ürünlerini kullanabiliyorsun.

Google popüler servisleri neler;

Bütün bunların aynı şifre ile kullanılması güzel fakat bazen istenmedik problemler çıkabiliyor. Bunların başında bir başka bilgisayarda oturum açmak demek o bilgisayar bütün bilgilerimi koymak demek oluyor. Yani gmail girdik bitmiyor iyi okumaz ve herşeyi okey lersek bütün bilgiler tarayıcıya geçebiliyor. Google Chrome ile hesabımızı sekronize edersek bütün yer imleri , kayıtlı şifreler , kayıtlı formlar , geçmiş , hangi sitede ne kadar gezdik , ne aradık , heleki aktif ettiysek hangi mekanları ziyaret ettik saati dk sına kadar bırakıyor o bilgisayarda.

Bu sebeb ile bu yazımda şunlardan bahsedeceğim.

  • Google Hesabı Google Chrome ile nasıl sekronize edilir
  • Google Chromeda ki çikis yapıldığı halde kalan yer imleri nasıl kaldırılır
  • Google Chrome'da hiç bir verinin kayıt edilmeden gezinti yapılabilme özelliği

Öncelikle bir başka bilgisyara giriş yapmak zorunda iseniz ve örnek emaillerinizi kontrol edecekseniz. Bunun için size google Chrome " Gizli Pencere " özelliğini tavsiye ediyorum.

Gizli Pencere özelliği nedir?

Gizli pencere ınternette gezinti yaparken hiç bir veriyi bilgisayara kaydetmeyen sadece o pencereyi kapattıktan sonra arkada hiç bir iz bırakmayan bir özelliktir. Google aramaları , gezinti yapılan siteler , bakılan resimler veya videolar bilgisayar kayıt olmazlar böylece kapattığınız an herşey silinmiş olur. Tabiki şifreler vs de buna dahil herşey silinir. internet cafelerde " Deep Freeze " programına çok benzer pc komple kapatınca herşey silindiği gibi bundada aynı şekilde tarayıcıyı kapatınca herşey silinir.


Gizli pencere nereden açabilirim?

Yukarıda sağ köşede ayarları yaptığımız bölümden girince " Yeni Gizli Pencere " veya kısayol " Ctrl +
Üstkrkt + N "



Google Hesabı ile Google Chrome nasıl sekronize edilir`?


Tekrar yukarı sağ üst köşeden ayarlara giriyoruz. Sonra Chrome'da oturum aç tıklayıp google hesabımızla oturum acıyoruz. Böylece hesaba kayıtlı bütün yer imleri , parolalar , yazılar vb hepsi google chrome kayıt oluyor.



Google Chrome sekronize edilmiş yer imleri , şifreler , doldurma formları silmek işlemi nasıl ?


Tekrar yukarıdan sağ üstten ayarlara giriyoruz. Kullanıcılar bölümü aşağılarda oradan hesabı siliyoruz. Resimde gösterdiğim gibi. Böylece herşey siliniyor.

Tabiki bütün bunlardan sonrada geçmişi ve çerezleri temizlemeyi unutmayın.


Olurda sorunuz olursa veya işinize yarayıp yaramadığını aşağıda belirtin.


Bu arada ikinokta.net Hosting'e teşekkür ederim.



19 Ekim 2013 Cumartesi

Zopim.com canlı destek eklentisi

zopim.com live chat for website
Yeni bir ürün tanıtacağım. Websiteleri için canlı destek eklentisi chat gibi canlı olarak destek ve satış yapabiliyorsunuz. http://zopim.com ücretsiz ve ücretli olarak 2 farklı seçenekler var bir site ve bir destek elemanı için ücretsiz paket yeterli. Javascript kodu veriyor web sayfasına koyuyorsunuz. Panelde müşterilerin hareketleri izlenebildiği gibi isterseniz anında msj atıyorsunuz ziyaretçiye yardımcı olabiliyorsunuz. Örnek bir kişi web sayfanızdan ayakkabı alacak ama bulamıyor anında link verebiliyorsunuz yani dükkan gelen müşteri kaçırmayın.  Bunun yanında site istatistikleri kim ne kadar gezdi ne yaptı kaç nereden geldi gibi herşey detaylı görülebilir.  Benim size tavsiyem budur. Zopim.com gidip üye olun ve kodu ekleyin olurda sorunuz olursa gelin buraya yazın yardımcı olayım.